Ombre vovve

Ska tydligen inte jobba denna helgen, utan nästa. Suck säger jag, eftersom nästa helg ska jag till Turkiet... Så det blir att slita häcken av sej precis innan man åker, och jag som va förberedd att göra detta denna helg. Så jag kunde vara ledig nästa och förbereda mej i lugn och ro... Men nä, det får bli massa stress och ingen lugn stund alls istället. :) Yay!

Nej men får se positivt på det hela, och semestern kommer kännas så mycket mer värd om man jobbat precis innan och kan njuta extra.

Så för att döda tiden idag så gav jag mej ut på en promenad med vovven och gick i ca 1,5 timmar. Äckligt väder ute, trodde jag skulle bli pigg men det blev nästan tvärt om.


Zingo har naturligt "ombre hår" som är så inne nu, gölligt tycker jag!

Detta är inte jag

Tydligen så har jag fått en normal dygnsrytm nu när jag redan är uppe!
Stod upp innan klockan 10 och det har typ aldrig hänt, i alla fall inte på en helg haha. Får väl tacka min älskling som sett till att jag lagt mej i tid dom flesta dagarna i veckan, verkar som att det faktiskt hjälpt lite... Igår så var jag trött redan vid 22, annars så brukar jag bli trött kanske vid 2 på natten?

Jaja, får väl vara glad att jag kom upp såpass tidigt för ska kanske jobba ikväll. Hoppas det i alla fall, vore skönt nu när jag har hela dagen framför mej och har tid till annat innan det blir att dra iväg.

Annars så får det bli att gosa och busa med våra små missar här hemma. :) Dom har blivit så stora nu, och 2 av dom ska iväg till sina nya hem idag... Kommer bli tomt, särskilt när man växt upp med dom och allt. En av dom ska vi ju behålla, en orange gosig kille som ska heta Zorba. Sedan har vi den finaste i kullen kvar, en grå hane som är min favorit! Men han har nog ett hem också, men han ska vara kvar ett tag till. Så att Zorba har någon när vi väl är i Turkiet.

Nu får det bli frukost, även fast jag inte är hungrig vid denna tiden... Kanske slå på en film i detta trista väder!
Bildbomb: Skolveckan som gått

Nollningen inför årets ettor planerades och förbereddes väl och noga!Flum & kul i klassen, som man saknat!Lite bilder från en fotovandring vi hade i tisdags:

Nöjd med dessa bilder, skönt att man börjar finna inspiration till att ta nya&bättre bilder. :)


Min resa till kiltarnas land

Som ni vet så reste jag till Skottland i somras och jobbade som au pair!
Största äventyret jag varit med om och något jag aldrig kommer att ångra. Det är inte bara bara att ge sej av ensam, detta var min första utlandsresa ensam och känner att jag vill dela med mej av lite erfarenheter, fått frågor kring detta också som jag vill svara på. :)
Det var en vän till min familj från England som kom på denna idén i vintras, att jag skulle komma och hälsa på i Skottland till sommarn och om jag hade tur även få jobba lite. Efter många månaders planering och väntan så hade hon hittat en familj till mej, som ville anställa mej som au pair. Att vara au pair innebär att man bor hos en familj som ger en mat och husrum och om dagarna passar man deras barn.

För att sticka iväg första gången var det väldigt skönt att JB (som våran familjevän kallas) fixade detta åt mej. Såklart kan man hitta familj och sådant själv, i bara Skottland fanns det massor med sidor som folk sökte personer som jag som ville åka ned och jobba. Men de flesta familjerna där sökte efter personer som var 18 år och som har körkort.
Familjen JB hittade åt mej var perfekt. Det var en portugisisk familj med 2 pojkar, 2 och nästan 5 år. Familjen bodde precis bredvid JB vilket var otroligt skönt, kändes bra att man hade någon man kände rätt bra nära sej.
Barnen var väluppfostrade och livfulla, jag trivdes verkligen med dom.
En au pair ska egentligen stanna hos sin familj i högst en månad, men jag stannade i ca. 2 veckor bara. Tyckte det kändes lagom för en första resa själv och jobba med detta. Nästa gång jag sticker iväg blir det nog längre, tack vare att jag blivit mer mogen efter denna resan.
Jag är så otroligt tacksam över att jag fick resa ner dit och skaffa dessa underbara minnen och träffa så många fina människor. Lärde mej otroligt mycket, kände verkligen att på dessa 2 veckor växte man något otroligt som person. Det perfekta sommarjobbet hittils, bara att passa gulliga ungar om dagen och sedan upptäcka ett nytt land på kvällarna + helgerna. Kan ju inte bli bättre?

Såklart har jag lite tips för er som är sugna på detta/ska göra detta.

* Boka din resa i god tid innan - Jag reste med RyanAir. Billigt, enkelt och bekvämt! Man kan få riktigt billiga resor för under hundralappen om man är ute i god tid. MEN, RyanAir luras lite. Ett bagage på 15 kg kostar 400:-, och det kommer extra avgifter så som bokningsavgift, mm. Men är man ute i god tid och beställer biljetterna en bra stund innan blir det ju jättebilligt ändå!

* Var noga med din lön - En au pair ska minst få 75£ i veckan, vilket är ca. 975 kr. Vissa familjer ger säkert mer om du är duktig! Jag kan tala om att jag fick mer än 75£ i veckan.
* Följ reglerna noga - Varje familj har sina egna regler. Hos familjen jag bodde hos var det max 1 film om dagen, ingen efterrätt om barnen inte ätit upp all mat, osv. Jätteviktigt att du tar reda på vilka regler som gäller OCH att du följer dom!
* Prata & bestäm mycket - Prata med föräldrarna om vilka tider som gäller, när du jobbar osv. Det är viktigt att man pratar mycket med varandra och vågar fråga, iställer för att ta vissa saker för givet och chansa. När man reser till ett nytt land är det mycket nya kulturer, så bättre att fråga en sak för mycket om det är något man undrar över eller inte förstår!

* Bli barnens nya mamma - Du åkte ju dit för deras skull, då är det viktigt att du får en bra tid med dom också! Det är ju barnen du kommer spendera mest tid med och då är det viktigt redan ifrån första dagen att visa vem som bestämmer så att de får respekt för dej. Det är viktigt att säga ifrån och våga prata med barnen, så att ni förstår varandra. Man måste våga vara bestämd, annars hittar barnen sina vägar att börja driva med en och inte lyssna. Du är deras mamma på dagen, då inte föräldrarna är där. Så man måste se till att de känner sej trygga med dej så det inte uppstår problem, och tryggheten kommer ifrån att de ser att du är säker och visar vart skåpet sa stå.

* Njut av din fritid - Det kommer kännas ännu bättre att vara ledig om du tar vara på din lediga tid. Stick ut i landet och skaffa nya erfarenheter! Var galen och våga hitta på saker själv, då lär du lära känna dej själv så mycket mer också. Jag tog t.ex en spontan tågresa till Edinburgh helt ensam och strosade runt där på egen hand. Sista dagen så stack jag till Dundee med en kompis jag fick där nere och upptäckte den staden. Så ut i landet och upptäck så mycket som möjligt! Maten, konsten, kulturen, osv. Sitt inte inne hos familjen hela dagen i alla fall, annars lär du bli ibet!

* Förbered innan resan - Börja snacka via mail/telefon med din nya familj innan du sticker ned. Då kan du förbereda dej genom att få svar på vissa frågor som kanske internet, vad för kläder man ska ha med sej, osv. För onödigt att ha med sej t.ex en dator och så har kanske familjen inte något internet... Eller att man har för få tunna/tjocka plagg med sej.

* Adapter - Säger sej själv, man måste kunna få ström till sina prylar i ett annat land också! Jag glömde min adapter och det var sjukt jobbigt. Familjen hade en som jag fick låna ibland, men de behövde den ofta själv till sina grejer. Så ja, var noga med att ha med dej din egen!

Lite tips som kan vara bra att veta innan sin första resa eller jobb som au pair. Har du chansen, så ta den! Även fast du kanske inte har sådan tur som jag som fick nästan allt fixat, så gör det ändå. Kan vara lite läskigt om det är ens första resa som man ska planera och fixa en helt själv, men det är så jävla värt det. Kom ihåg att allt är möjligt om man bara vill. :)


Har massor med bilder kvar att visa.. En bildbomb kommer snart! Eller flera flashbacks.

Andra ring

Är tillbaka nu, hoppas jag.
Men kan verkligen säga att jag tagit vara på mitt sommarlov, första gången i mitt liv. Det har gått så snabbt, kan inte fatta att "hösten" är här nu och pluggandet drar igång igen!

Men men, idag började det då. Samling i aulan som ifjol, där vi fick information och blev uppropade osv. Mestadels av dagen så satt vi i 3ans bildklassrum och fick viktiga papper och information. Vi har även börjat planera nollningen inför årets 1or, haha ska bli så kul! Imorgon finns det inga gränser! ;)
Kommer ha introdagar, som det heter, tills onsdag. Sedan drar det igång på riktigt. Är inte så pepp men det kommer väl! Har så mycket som stått ivägen och tänkt på annat antar jag.
Men vi slutade vid 2 tiden och då träffade jag mina saknade flickor Emma & Kathrine! Det blev en fika, samt en tur på stan på jakt efter block, kalendrar och pennor. Hittade det jag behövde, tillslut! Fick bli lite smink och telefonkort på det. Kathrine drog efter en stund, så jag hängde med Emma en stund för vi båda hatar att sitta och dryga ensamna i våra lägenheter. Men men, drog hem när kvällen kom och blev sittandes här. Fan, jag som skulle göra så mycket... MEN får väl skjuta på det en dag till! Haha.
Får hoppa in i duschen nu innan det blir för sent, börjar ju nio och att gå upp så tidigt är ju fan ett helvete.
Jädrar vad förbannad jag blir på jävla blogg.se som krånglar med radbytningar, osv! Ser ju helt stört ut när jag skriver, ska klaga lite nu på det. USCH

Can't get off, can't get over

Bilderna tag tog i East Sands när jag var i Skottland.
Nio dagar sedan jag kom hem nu, och fyfan vad tiden går fort... Tiden där, tiden här.
Då kanske ni förstår varför jag inte bloggat, eftersom jag tagit vara på tiden. Dom sista dagarna i Skottland försökte jag uppleva så mycket som möjligt och det gjorde jag! Och nu när jag kommit hem har jag tagit igen tiden med mina nära&kära. ♥
Kommer lägga upp resten utav bilderna som togs snart, får bli när jag har tid. Allt har jag ju inte visat än! Men nu så är jag i Karlstad, varit det hela veckan. Ska snart hem till skogen igen, så det gäller att ta vara på tiden här nu.
Men i alla fall, saknar Skottland så att det gör ont. I början längtade jag hem som en dåre, men nu på slutet ville jag nästan inte lämna landet... Men tro mej, inte sista gången jag åker ned dit i alla fall! Människorna, naturen, kulturen, det kunde bli något annat än rätt. Så tacksam för denna möjlighet, och att jag vågade fullborda den!
Kommer skriva ett inlägg om hur jag fick till detta, för det är en del som frågat. Cya!

RSS 2.0