Latmaja

Inte orkat göra någonting idag. Helt otroligt att jag ens orkade fota lite förut.
Men det blir väl så ibland, särskilt nu i slutet på veckan. La mej halv 2 inatt för höll på med en engelska uppgift som aldrig ville bli klar, var rätt död på morgonen sen. Men orkade ändå palla mej iväg till skolan!

Moa fyllde år idag så det bjöds på värsta goda tårtan på svenska/engelska lektionen. Det gillades! Skulle jobba idag men jaa... Jag gick inte dit. Jag orkade verkligen inte, ville bara ha en kväll för mej själv nu och göra absolut ingenting. Och en sådan kväll fick jag och det är jag tacksam över!

Imorgon blir det hem till skogen, ska bli skönt. Har en del att göra, så som att jobba med matte, redigera foton och sedan fixa med en del viktiga papper inför nästa helg. Men skönt att få göra allt hemma i lugn och ro.


I brist på något att ladda upp så får det bli en bild på mina ögon, som för ovanlighetensskull är bruna på bild!

April imorgon ju! Kommer inte kunna lita på någon, får se om man lyckas bli lurad imorgon, haha.


Ännu lurar vintern våren


Sminkade mig med kalla färger imorse. Kände väl på mej att det skulle bli kallt.
Skolkar från jobbet, längtar hem, är trött, tänker för mycket.

Examen 08









Bilder ifrån en mysig examen för snart 2 år sedan. Minns dagen som om den vore igår!
Saknar er allihop.

Grannarnas hämd?

Onsdagar är min & Kathrines tvättdag.
Bokade tid i tvättstugan innan jag drog till skolan och det fanns bara en tvättgrupp kvar att boka då och det var tvättgrupp 1. Blev glad över det för tvättgrupp 2 har länge krånglat, bara ena tvättmaskinen som funkat.

Men i alla fall, nu när vi skulle ner och tvätta så såg vi att grannen stod och lastade in kläder i de tvättmaskinerna vi bokat. Vi blev lite paffa men brydde oss inte, eftersom tvättgrupp 2 såg ut att funka igen eftersom "ur funktion" lappen var borta. Så jag och Kathrine trodde bara att våran granne var lite cepe som inte fatta att hon tagit fel tvättgrupp. För hon hälsade ju glatt på oss?
Men när jag och Kathrine kastat i våra kläder i tvättmaskinerna, fyllt på med skölj- och tvättmedel så ser vi att ingen av tvättmaskinerna funkar. Förut har i alla fall en utav dem gått att använda, men nu var båda helt paj. Våran granne hade skyndat sej därifrån och det förstod vi ju nästan varför...

Vilka människor det finns va? Som bara snor ens tvättider bara för att de failade och bokade fel? Att hon inte skämdes när vi kom, för hon visste ju att båda maskinerna var trasiga? Oförskämt att hon inte sa till oss ändå, för nu är våra kläder fast i tvättmaskinerna. Hon kanske gjorde detta som hämd på oss efter alla lite för högljudda fester vi haft, hehe. Men ändå, vafan?!??!?!?

Har ringt bovärden men som vanligt svarar det inte... Inte första gången detta händer och sist jag ringde så ringde inte bovärden tillbaka på 3-4 dagar. Just nu vill jag bara hem till mamma och att att hon ska tvätta mina kläder.


En trött och liten Emma för någon månad sen. Bild tagen av mej i tvättstugan.

Barock istället för renässans

Har kulturhistoria nu och det ska se ut som att jag jobbar flitigt på min uppgift... Men jag & Mimmi sitter och gömmer oss i biblioteket och nördar facebook istället. Blir ofta så när man ska jobba själv, hehe. Men det har varit riktigt drygt nu i skolan i det sista, bara massor utav inlämningsuppgifter hit och dit. Aldrig något prov, vilket skulle va skönt att ha någongång ibland också. Jag lär mej bättre när vi får inlämningsuppgifter men nu börjar det bli lite tjatigt... I kulturhistoria har vi aldrig haft prov, bara lämnat in saker. Surt!


Men denna uppgift är inte så jobbig som tur är. Vi ska leta upp en konstnär som levde under renässansen och skriva om denne och dess verk. Den konstnär jag valt levde under barocken (opss) men det gick bra ändå.


Frans Hals, min konstnär!

Haha, råkade skriva "barcock" istället för barock. Mimmi säger att man inte kan tänka på 2 saker samtidigt, undrar vad hon menar med det...


Spontana skitungar

Nästa helg drar jag och tjejerna iväg och hittar på något grymt.
Det har varit planerat väligt länge, men vi har inte vetat när vi skulle göra det. Men idag så bestämde vi att det blir nästa helg, och jag är sjukt nervös! Men det ska bli skitkul. Mer får ni veta när det väl är dags!




Bjuder på 2 gamla bilder, den sista har jag i en "I love my boyfriend" ram hemma i Östervall! Haha.

Sliten

Mycket man har hunnit med idag! Det känns bra. :)
Nu så ska jag laga mej lite mat, sedan börja läsa i en bok som ska vara utläst på torsdag. Vet inte hur jag ska hinna, boken är på engelska och tråkig. Usch!

Har även hunnit fota idag, gick jättebra och får tacka Albin som hjälpte mig! Var jättekul att få träffa honom igen. Just det ja, när jag, Kathrine & Albin skulle åka upp hit så lät jag min cykel stå kvar på stan men fick lite dåligt samvete, så passade på att cykla med den upp hit när jag följt med Albin ner på stan igen. Fyfan vad jobbigt det var, föredrar att bli skjutsad, inte cykla själv.. Och det märks, hehe.



Bilderna som togs idag lägger jag upp när de är klara. Hoppas på imorgon.

Gör gatorna osäkra

Nu så ska jag och Kathrine ge oss ut på årets första cykeltur!
Eller, jag kommer inte cykla för jag sitter på pakethållaren som jag oftast brukar göra när vi ska cykla, hehe. Så hör ni någon liten sak som skriker så är det nog jag! Hatar när det går fort och är guppigt.. Och Kathrine cyklar som en dåre, för övrigt!

Hörs senare!
Ska fota lite idag med en kompis så hoppas det blir några bra bilder.




Geiranger

Hösten 2009 så stack jag och familjen upp till Geiranger på en liten "semester". Kommer aldrig glömma när vi körde på dessa små okända vägar och kunde se hur naturen sakta men säkert förändrades. Man fick se otroligt höga berg och klippor, vattenfall, ja det var helt otroligt! Man tappade verkligen andan av den vackra naturen.

Hade min kamera med mig så här kommer de bilder som jag blev som mest nöjd med under resan!

















Vet att alla bilder har olika redigeringar (som ramar, vattenstämplar, osv) och det är för att jag redigerade vissa bilder idag, och vissa för 1 ½ år sedan. Och de gamla orkade jag inte göra om, de duger som de är.

Nu ska jag duscha och sedan hoppa i säng. En ordentlig sovmorgon väntar för jag är ledig imorgon!

Pannkakor

Nu står jag och Kathrine i vårat lilla kök och steker pannkakor för hela slanten!
Mötte upp henne på stan när hon slutat och köpte det vi behövde.

Skulle egentligen jobbat idag men hinner inte, har så mycket och göra och skolan kommer ju först. Därför vi flyttade hit? Men ska ändå dit på torsdag och se om vi kan lösa detta så jag hinner jobba någongång ändå, det lät positivt i alla fall. Så får hoppas på det! Annars får det vara.



Tillbaka i Karlstad

Efter en bussresa på ca 2 timmar och lite krångel är jag äntligen i lägenheten. Har packat upp lite och nu tar jag det lugnt. Väntar på Kathrine som ska komma hit ifrån Falköping, där hon varit hela helgen. :)

Innan jag åkte ifrån Östervall så förde jag över de flesta av mina gamla bilder som jag hade på familjens dator till min. Måste sätta igång med en powerpoint presentation och behövde de bilderna..


Gammal bild som togs i slutet av nian, snart ett år sedan.


The ballad of Mona Lisa



Helgen går så fort, även fast jag sitter i skogen och inte gör någonting. Imorgon ska jag redan tillbaka till Karlstad, en ny vecka väntar där. Dagen imorgon kommer ju gå fortare eftersom den är 1 timme kortare. Nu är vintertiden slut!

4 sides of me



Efter en lång och skön sovmorgon ger jag mej nu ut på en lång promenad i detta härliga vårväder. Passar även då på att inviga ett par av mina Ray Bans.

Kathrines födelsedag

Uppdaterar denna kategorin med att visa bilder ifrån Kathrines födelsedag. Jag och Emma firade den i lägenheten, vi hade det otroligt mysigt!













Det känns så längesen när man tittar tillbaka på dessa bilder, även fast det är ju bara 4 månader sedan. Tiden har gått sjukt snabbt och jag undrar hur Kathrines nästa födelsedag kommer att firas. Blir nog inte så som vi firade förra året, då vi bara gjorde något spontant.

Black & white

Ursäkta för den låga uppdateringen.
Är hemma hos mina föräldrar nu, åker oftast hem varenda helg. Så skönt att få avsluta veckan med att bli ompysslad och jag saknar ju min familj otroligt mycket när jag är i Karlstad.

Blev hämtad av brorsan idag så jag slapp åka med bussen hem, gött! Han och hans tjej har varit i Thailand i 3 veckor och kom nyss hem, så nu sitter vi alla i Östervallskog och umgås. Jätte mysigt och trevligt. :)

Dum som jag var så tog jag inte med min systemkamera hit, så kan tyvärr inte fota något. Hade ju haft tid för det denna helg eftersom jag nästan inte har några läxor... Men men, får ta och redigera de bilder jag har liggandes på datorn som väntar på att redigeras!



Min underbart fina mamma! ♥

At my school, we're cool





Ibland när man bara fotar lite random sådär så kan vissa bilder bli riktigt bra. Ljuset på den översta blev jättefint, och Rebecka fångade mystiken i den sista bilden, där jag även stavat fel på mitt bloggnamn. Duktigt!

Mitt jobb

Fick en fråga om vart jag jobbar som jag tänker svara på nu innan jag lägger mig.
Jag jobbar på JRM, en firma som anställer folk som vill jobba som telefonförsäljare. Jag tycker inte att jag är någon telefonförsäljare direkt, eftersom jag ringer runt till folk och vill att de ska använda sig av det mobila nätet när de ringer med hemtelefonen, istället för att bruka det gamla nätet som är dyrare. Så jag ringer runt och berättar att de kan sänka sina priser från 119:-/mån till bara 69:-/mån. Har man tur så vill de ha bredband också, då tjänar man mer om man hittar en kund som vill ha det.

Men jobbet är vad det gör det till. Jobbade på riktigt idag, innan har jag bara lyssnat på andra som ringt runt. Idag ringde jag själv för första gången. Första samtalet fick mej nästan att bryta ihop, är inte så kul att höra hur värdelös man är och allt vissa kan slänga ur sej. Men arbetskollegorna peppade upp mej och av slutet av dagen så hade jag sålt rätt så bra för att vara första gången! :)

Får se hur länge jag stannar där. Lite jobbigt för man måste vara kvicktänkt, rapp i käften och bestämd. Jag är uppväxt med att sitta bakom en kassa, vara snäll och se söt ut. Haha, detta är ju helt tvärtom! Men man lär sej mycket och man tjänar bra. Vet inte om detta är min grej, men kan ju göra det till det. Bara om jag har tålamodet för det... Men det får vi se!


emma är cool med sina våriga solglasögon

Godnatt på er!

Upp och iväg

Engelskaprovet gick bra, var rätt så enkelt också. Jätteskönt, så slipper man tänka något mer på det!
När provet var gjort så fick vi gå. Var klar 14:15, annars slutar jag 16:20. Så det var skönt att få sluta så tidigt!

Nu ska jag dra iväg och jobba. Är lite nervös, men har jobbat så mycket i mitt liv så det går nog bra. Emma & Malin orkade inte jobba så de slutade igår, haha. Men jag är nöjd med det jag får och tänker ge detta en chans. :)



På skolan

Sitter på skolan nu och väntar på att svenska/engelska lektionen ska börja. Har inställd data så kommer få sluta tidigare idag! :) Rätt skönt för då hinner jag åka hem till lägenheten och ta det lugnt innan jag ska iväg och jobba.



Var skönt att vakna imorse då man såg vilket underbart väder det är idag, gjorde en genast gladare! Skönt att kunna klä sig i tunna kläder utan att frysa också. Hoppas våren har kommit för att stanna denna gång. :)

Du får mig alltid att skratta syster, jag har alltid så grymt kul med dig!
Denna tiden vi har nu, när vi bor med varandra, har varit den bästa tiden i mitt liv än så länge.
I ♥ U




Denna dagen har gått fort. Ska diska lite nu, öva på engelskan och sedan sova. Alla bilder är redigerade och jag har sovmorgon imorgon! Gött.



Töjning



4 mm nu, ska inte töja så mycket mer eftersom det är mina översta hål. Men 2 mm till tror jag att det blir!

Bildbomb

Igår hade jag och några i klassen lite tråkigt innan kulturhistorian började, så då fördrev vi tiden genom att posa framför min kamera! :)




















På sista bilden ser ni stället där vi kommer måla kroki i framtiden... Höhö.

Camera Obscura

På våra bildlektioner och kulturhistorielektioner så har vi målat mycket i det sista.
Just nu lär vi oss mycket om hur de målade under renässansen, för det var då det hände något i bildvärlden. Konstärerna blev mycket skickligare och började använda sej av vissa tekniker som underlättade deras arbeten. Våra bildlärare visade oss en intressant film som handlar om konstnären David Hockney som fördjupat sej i detta. I filmen får man se hur han kommer fram till olika redskap konstnärerna använde, även visa oss speciella bilder som blivit helt fel pga dessa tekniker och vissa bilder där man kan ana att de målat på ett speciellt sätt. Tycker det är väldigt intressant, för det funkar ju!

I dagens läge använder sig många konstnärer utav projektorer när de målar. De sätter upp det de ska måla på upp på en vägg, låter projektorn lysa på den och sedan är det bara måla av det projektorn visar. Det gjorde dom även under renässansen! Men det gick till helt annorlunda då, de använde sig utan Camera Obscura (betyder mörkt rum). Våra kameror härstammar ju ifrån Camera Obscura, men börjades först användas utav konstnärerna. Det gick till att konstnärerna målade i ett mörkt rum, men det fanns ett litet hål i väggen mellan konstnären och modellen som konstnären skulle måla av. Genom hålet strömmar ljuset och träffar väggen där konstnären ska måla på, fast upp och ned. På så sätt kunde konstnären måla av modellen helt perfekt, och detta var på 1400-talet! Som jag sa förut så kan det uppstå tvister, t.ex att bilden blir spegelvänd men det löste de genom att använda speglar. Ibland så råkade konstnärerna vinkla papperet de målade på för mycket, vilket ledde till att modellen såg ut att vara ca 3 meter lång.

Så det är verkligen coolt att vi fick testa på det här och få reda på att konstnärer "fuskat" i flera århundraden. Så nästa gång ni ser en gammal tavla, tänk på att de kanske använde denna tekniken för att få bilden att se helt perfekt ut, nästan som ett fotografi. ;)


Jag målar av Mimmi. Bilden är långt ifrån klar, eftersom vi målar i flera lager. Också något de gjorde under renässansen. Först har man ett bronsigt lager (som på min bild), sedan ska man fylla i med blått på de mörkaste ställena, sedan rosa där man har mest "hull" och grönt där man har minst.



Moas bild. Hon har kommit längre än mig, så här ser ni hur 3:e - 4:e lagret ser ut. Men hon har dock kommit längre på sin bild nu, den är verkligen jättefin! Ser ni vem det är hon målat av? Hehe..
Nu så har hon börjat med att fylla i de riktiga färgerna, så jag har inte vitt hår med blåa slingor. ;)

Känner mig duktig som skrev detta inlägg av egna ord, utan att googla/titta i någon bok. Jag har hängt med under dessa lektioner märker jag, haha! :)

Lång dag!

Idag har jag verkligen haft det fullt upp!
Skola, fota, jackletande, jobb, disk, plugg..

Fotade mycket på skolan och på stan idag, bilderna kommer läggas upp när dom är redigerade, vilket jag tror blir imorgon om jag har tid till det. :) Innan jag började jobba idag så gick jag på stan med Rebecka, det blev en ny töjning. Märkte även då att min jacka jag har nu är för tok för varm, så jag mötte upp Emma & Kathrine och då började jakten på en ny jacka. Hittade faktiskt en!

Sedan blev det att jobba med Emma & Malin. Vi tog det mest lugnt idag, sätter igång på torsdag då jag jobbar igen. Imorgon är jag ledig från jobbet, har planerat min dag framför datorn med redigering av bilder och sedan plugga på ett prov i engelska som vi ska ha på torsdag. Och såklart vara mer aktiv här!

Nu ska jag öva på mina spanska glosor, sedan finslipa novellen.




Redigerade ihop några bilder som togs imorse lite snabbt, mer kommer imorgon!

Mitt nyår

Här en kategori i bloggen som heter flashback.
Här kommer jag ladda upp bilder och skriva om saker som hänt, som gett mej goda minnen. :)

Först ut är mitt nyår!



Jag, Kathrine & Emma firade nyår hos Charlotte. Jag och Kathrine hade egentligen andra planer, men vi bestämde i sista sekund att åka till Töcksfors och invänta nyåret med våra favoriter. :)


Första gången jag höll i en chinchilla! Haha.








Norskarna sköt raketer som bara den.



Det var en riktigt härlig kväll som bestod av skratt, massa mas i snön och mys i grillstugan. Detta nyår blev inte som jag tänkte, men jag klagar inte! Skönt att fira hemma i lugna Töcksfors och se ut som en riktigt bonde (höhö).

Solnedgång

Blev avbruten i mitt pluggande nu när solen håller på att gå ned, så vackert!
Skyndade mej ut och lyckades fånga det på bild. :)




Bild tagen lite senare, så fint ute nu!!

Plugg

Skolan idag var helt okej, började dagen med simning. Tycker ju det är kul så det var inga problem! Bild hade vi idag med, vi håller på och målar så som de gjorde förr i tiden under renässansen. Väldigt intressant, man lär sej så mycket! Vi håller på och måla av varandra, jag målar av Mimmi. :) ska ta en bild på det jag målat imorgon och berätta lite mer.

Som rubriken antyder så kommer resten av min dag bestå utav en del plugg. Har en novell som ska vara klar imorgon, sedan så ska jag förbereda mej inför ett spanska förhör som vi har på onsdag.


har förberett min pluggdag i köket med en stor kopp med tropiskt te, mums!

here we go again

Efter många timmar av frustration, ilska och irritation är jag äntligen klar med att ge min blogg ett helt nytt utseende. Det har krånglat som bara den, men idag lyckades jag få ihop en design. Är rätt nöjd. :) Så nu är jag redo för att börja blogga igen!

Men varför bloggar jag igen då?

Ett av mina nyårslöften var faktiskt att börja blogga. Jag har inte fotograferat ordentligt på snart 2 år och hoppas att bloggen kan hjälpa mej att få motivation att börja fotografera ordentligt ingen. Kommer nog bli roligare att lägga upp bilder här så de blir skarpa och fina, jämfört med att ladda upp dom på facebook som jag annars gjort. Där blir ju bildupplösningen helt kass.
Ett annat nyårslöfte jag hade var att leva livet så fullt ut jag bara kan, vilket jag verkligen gjort sedan 2011 började. Har hänt massor och det är synd att jag inte började blogga tidigare, men nu ska man inte hänga läpp för det! Har massor att se fram emot och många saker väntar på att hända. Nu när jag bor i Karlstad så händer det mycket mer i mitt liv än innan, då jag bodde i lilla Östervallskog. Nu när jag inte bor hemma längre och lever ett studentliv med min bästavän så händer det rätt mycket grejer. Bara det att jag flyttat hemifrån som 16 år, klarar mej själv och försöker klara mej i "storstaden" Karlstad kan vara rätt intressant att läsa om. I alla fall för de som ska flytta hemifrån, eller som redan gjort det.
Så bloggen ska hjälpa mej med massor av saker. Få igång mitt fotografernade, hålla min familj uppdaterad om vad jag håller på med om dagarna, även hållla  mina släktningar i Iran uppdaterade. Efter att jag fick höra att de vill se mina bilder/följa mitt liv på någon hemsida istället för facebook så fick man mer lust att börja blogga. Folk i klassen har även sagt att jag ska starta en fotoblogg, och nu har jag det!

Så, nu börjar jag om på nytt. Med en fotoblogg, kombinerat med mitt nya liv i Karlstad som student. Ser fram emot detta, tror det kommer hjälpa mej rätt mycket.




Bild tagen i min absoluta favovoritstad, Oslo! Var där för några veckor sedan då det även var vm. Fullt med folk på Carl Johan.

RSS 2.0