We only say goodbye with words

R.I.P Amy Jade Winehouse
14/9 1983 - 23/7 2011

Jag hoppas folk kommer minnas henne så som hon var.
Som den otroligt talangfulla, speciella, vågade, vackra och utåtstående person som döljde sen där inne, bland alla rykten och missförstånd.
Spelar ingen roll om hon söp för mycket, tog för mycket droger, jag kommer ändå alltid se upp till henne. För det där dåliga spelar ingen roll, när hon gjorde så mycket mer goda saker. Inte alla som vågar stå ut så mycket som hon gjorde, köra sitt eget race och bara vara sej själv trots sitt kändisskap. Inte alla som vinner 5 grammys under en enda kväll för ETT album, eller får sin egen låt som "årets låt" eller blir utsedd till "årets kvinnliga artist" flera gånger om. Inte alla som får så mycket utmärkelser och priser så det skulle ta år att skriva ned. Inte alla som förstår hur otroligt talanfull hon var... Men jag gör det i alla fall, för jag gav henne en chans. Och jag ångrar inte det ett dugg! Hon är min stilförebild och jag tänker alltid på henne när det är svårt. Hon påminner mej om att man alltid ska våga vara sej själv och skita i alla andra, bara man når fram till sitt mål.
Men en sak är säker, jag kommer aldrig låta samhället och vissa personer förstöra mitt liv så som de förstörde hennes. Det är en sak hon misslyckades med, men man får inte glömma att hennes liv går inte att jämföra med våra. Men ingen är perfekt, man lyckas inte med allt. Och för Amys del är det så himla synd, när en sådan person som henne som egentligen är så annorlunda måste lida för det. Men hon stod ut länge, sedan hon var 14 år då allt började.
Kommer aldrig glömma när vi spontant stack ned till Göteborg och jag sökte till Idol som henne... Sjöng min favoritlåt hon gjort, "Tears dry on their own".


På Madame Tussauds i London för över ett år sedan


Det började med att jag spelade henne i en sketch, klädde ut mej som henne och sedan gick på audition och sjöng hennes låt. Däremellan har jag fastnat mer och mer för henne, upptäckt vilken underbar människa hon var.
Så ge henne, särskilt hennes musik en chans! Jag ångrar det inte.



We only say goodbye with words, your music will keep us who love you alive. ♥



Absoluta favoritlåten!


Vila i frid min ängel. ♥

Nu kalas, sedan mot Rosie's

Över en dag och en natt har nu Martim blivit frisk!

Det är kalas för hans kompis Elliot idag, så vi ska strax åka dit. Härligt att se Martim så mycket piggare nu, hoppas det håller i sej! Vill ju inte att någon ska vara sjuk under den tiden jag är här.
Efter det så blir det direkt till Rosie, där blir det middag med en del folk och massa musik (som jag skrev inatt).
Hoppas på en lika trevlig kväll som igår, hoppas jag överlever kalaset med alla barn också, haha.. :)
Rosie bor så himla mysigt...!

Tankarna finns hos er

Även fast jag är i ett annat land så har jag såklart inte missat vad som hände i Oslo och Utøya igår. Det är lite svårt att få tag i all information man kan få när man är i ett annat land, men vi hörde lite på radion igår och såklart skriver många om det på Facebook. Jag är superledsen, eftersom jag älskar Norge. De som känner mej väl (särskilt dom i klassen, haha) vet att jag Norge ligger mej varmt om hjärtat. Ibland har man fått kommentarer som "men flytta dit dååå" haha, eftersom jag älskar landet så. Och jag har stora planer att göra det, efter gymnasiet och läsa vidare där. Men men, mina tankar finns hos de drabbade och hos hela Norge. ♥

Jag hoppas inte detta påverkar flygningen hem, eftersom mitt flyg går till Sandefjord på onsdag. Men det är en stund tills dess och det har nog lugnat sej då. Hoppas detta inte påverkar något alls, men man vet aldrig... Just nu krävs det ju ingenting för att det ska bli supernoga på flygplatserna. När jag kom hit så var det nästan överdrivet många passkontroller och förhör redan då.
Detta som hänt är så hemskt och jag har inte fattat det än... Visst händer det hemskheter varje dag världen över, men när det händer såpass nära som vårat eget grannland så vill man inte tro det.




Enda Norge bild jag har kvar efter att datorn blev stulen, men publicerar aldrig ett inlägg utan någon bild så denna får duga, det är ju i Oslo i alla fall, min favoritstad. ♥

Viva la vida

Haft en jättehärlig kväll hos Rosie med JB och sedan hennes kompis!

Det var meningen att vi skulle sätta lite gitarrackord till en låt Rosie gjort, men det slutade med att vi spelade in när jag sjöng! Aldrig gjort det förr så det var kul, Rosie hade en egen liten studio hemma. :) Sjöng i 2 olika stämmor, Rosie spelade fiol och la även till piano. Det blev fint!
Lärde även Rosie låten och hon har övat in en tredje stämma nu, så det blir säkert lite mer inspelningar imorgon. :) Vi kommer vara ett gäng hemma hos henne då, Johnny kommer bland annat och hans son. Ska bli kul, kan räkna med att det blir massor utav sång och musik eftersom vi alla är musikaliska av oss.
Fick med mej en cd hem med det vi hann göra idag, men nej.. Kommer nog inte lägga upp något här. Tror bara min familj kommer få höra, knappt det! Är jätte osäker när det gäller min röst, har lärt mej själv i min ensamhet, det var bara ett stort steg idag att låta JB & Rosie höra detta, även spela in det. Men det blev ett fint minne. :)

Mot Rosie

Nu bär det av mot Rosie.

Varit väääldigt lugnt idag, inte gjort något annat än att kolla på film och lekt med lite lera.
Stackars Martim har blivit jättesjuk, han var tvungen att åka till doktorn förut för att det var så illa. Han är hög feber och fryser så han skakar, sedan har han väldigt ont i öronen. Stackrn! :(
Manuel mår väl bättre, men han är lite hängig. Han sov middag väldigt länge idag, är på rätt häftigt humör också. Känns konstigt att det är så lugnt och tyst, blir nästan lite rastlös haha! Men otroligt skönt att bara ta det lugnt. Passat på att fixa massa bilder nu så de blir ur vägen, så jag blir mer peppad till att ta nya.
Blir nog inga fler inlägg idag, eftersom vi kommer vara hos Rosie resten utav dagen. ska bli skönt att komma ut lite, och så är det ju helg nu! Har planerat in massor eftersom det är sista helgen här.
Tiden har gått fort, men ändå inte. ♥





Johnny's speciella trädgård

Var ju och hälsade på Johnny med JB i söndags. Berättade då att han hade en väldigt annorlunda trädgård, och här är en del bilder! Väldigt nöjd med dom, lagt ned mycket tid.
Vart man än kollade i hans trädgård såg man något speciellt och man fick nästan en lite mystisk känsla... Men hans kreativitet är verkligen på topp och allt arbete han lagt ned har verkligen gjort så han fått en unik trädgård! Aldrig sett något liknande. Älskar ju att fota annorlunda, lite konstiga grejer..
Så detta var ett perfekt fototillfälle.:)

Snabb rundvisning + förklarning

Snygg stillbild då, HAHAHA.
Men ah, orkade inte skriva ett inlägg så kände att det skulle va kul med en liten video. :) Så jag samtidigt kunde visa lite hur jag bor också. Blev snabbt för det är inte så mycket att visa, eftersom de renoverar hela huset. Spelade in detta för 2 dagar sedan, så detta är inte idag.
Höj ljudet när jag börjar prata, pratade lite för tyst hehe.

Before my eyes

Nu blir det att åka mot Dundee.
Barnen har skrikit hela natten, tror ingen utav dom sovit så gott... Fick reda på att de fått öroninflammation! Det förklarar varför de varit på lite häftigt humör på sistone.
Min huvudvärk är i alla fall borta, känns ändå gött för kommer få en lugn dag eftersom barnen kommer ta det lungt. Vid lunch kommer de båda få sova!

St. Andrews bildbomb



Idag var vi i St. Andrews!

Som jag skrev igår så skulle vi bada idag, och det gjorde vi i några timmar. Manuel var på dagis som han är på 2 dagar i veckan, så det var bara jag & Marim idag igen. Efter badet lunchade vi med hans föräldrar på deras jobb, sedan drog vi på promenad längst stranden. Det var fint, men kallt. I alla fall så gick vi vidare mot den gamla katedralen och kollade på alla gravar. Martim tyckte det va intressant och veta vilka namn det stod på gravstenarna, så vi gick runt och kollade in måååånga gravstenar och många namn. Men det var ju intressant. :)
Martim ville egentligen inte gå upp till St. Andrews, men fick med honom för lovade honom att köpa honom en cupcake om han visade mej katedralen. Så han hängde med! Vi gick till ett ur gulligt café som sålde massor utav olika bakelser, jättemånga olika cupcakes! Och det var himmelskt goda. Efter att vi fikat så drog vi tillbaka dit föräldrarna jobbade och pappan körde oss till en annan strand. Blev fina bilder där, men dom kommer en annan dag. Videon har jag tyvärr inte hunnit fixa, kom hem sent och haft otrolig huvudvärk idag så slocknade en stund när jag kom hem igen. Men orkat redigera några bilder ifrån idag i alla fall. :)
Imorgon blir det att åka till Dundee, Manuel behöver nya skor. Ska bli kul att kolla in gallerian där, har inte sett den än. :)
Haha, detta inlägg tog typ över 1 timme att göra.. Min älskling som hållt mej sysselsatt genom att vara social, men det har jag inget emot! Bara en vecka kvar nu..




















Bilden ovan var jag tvungen till att redigera annorlunda än de andra... Jag menar, titta! Säckpipor och skottsrutigt på samma gång, häftigt ju!

Lång dag

Är helt slut nu, denna dag har varit lite mer jobbig även fast vi tog det lugnt idag.

Vi åkte till St. Andrews på morgonen men det var så dåligt väder så jag & Martim åkte hem igen. Det var meningen att vi skulle bada i ett badhus där men jag glömde min bikini hemma, och man fick tydligen inte gå in där om man inte var ombytt. Men men, vi ska åka dit imorgon istället och så ska Martim få visa mej den stora katedralen också! :)
När vi kom hit igen så kollade Martim på en film, jag typ satt bredvid och halvsov med musik i öronen. Varit extermt trött idag! Men det hindrade mej inte ifrån att låta Martim jaga mej genom hela trädgården, haha. Vi gick även på en lång promenad och han visade mej ställen jag inte sett förut. Det var så himla fint, ska ta med kameran nästa gång och fota litegrann!
Efter promenaden lekte vi med lera, men hjälpte även honom att göra ett födelsedagskort åt en kompis han ska fira på lördag. Sedan så åkte vi in till St. Andrews igen för vädret lättade upp. Maria skulle göra lite ärenden så då passade jag på att gå runt på gatorna där. Det var mysigt! Sedan plockade vi upp Manuel som varit på dagis och Miguel som jobbat. Maria åkte och handlade och vi åkte till stranden, men då började det ösregna så vi for hem istället.
Har filmat lite här men det krånglar med ljudet så videoklippet kommer nog upp imorgon om jag får tid att fixa det. Kommer bara uppdatera på kvällarna, eftersom jag börjar 9 och slutar 5. Working nine to five! Hehe. Så det blir kvällsinlägg, ni får kika in då! :)

It's impossible to ignore you

Då är den första riktiga passningsdagen avklarad då!

Blev väckt vid nio, eftersom vi kom hem så sent igår kväll så orkade jag inte gå upp så tidigt. Var ju vaken en stund då med.. Men idag har det verkligen varit full hålligång hela dagen! Har busat med pojkarna från morgon till kväll, märks att dom blivit lite för uppjagade för vid middagen märkte man hur övertrötta dom blivit av all lek.
Vad har vi gjort idag då? Tog mej verkligen tid till att alltid göra något så dom inte skulle störa Miguel (pappan). Vi byggde med lego, kollade på Alice i underlandet, målade, gick promenader, kastade boll, cyklade och kollade på lite roliga Youtube klipp på min dator. Märks att barnen börjar vänja sej vid en nu, de öppnar sej mer och mer. Känner även själv att jag gör det samma mot dom, vågar t.ex säga ifrån mer nu. Även vara mer kreativ och våga hitta på saker. Känns som om de är nöjda med dagen i alla fall! Nu på slutet var de verkligen på en och klängde, följde efter en överallt och tävlade om ens uppmärksamhet. Tror de hetsade upp varandra lite för de blev lite lättretliga och känsliga mot varandra. Men men, får se det positiva med att de börjar trivas med mej och tvärs om! :)
Imorgon ska vi till St. Andrews, Manuel ska till BVC. Så då kommer jag få gå runt på gatorna med Martim en stund, ser fram emot det! Biografen låg ju i St. Andrews (som jag, JB och Rosie var på igår) och det var ju kväll när vi var där men även då var det helt otroligt vackert. Så ska bli kul att återvända dit på dagtid!
Nu får det bli sängen, legat här ett tag och snackat med min finaste i Skype. Saknar honom så himla mycket, men att få prata med honom i några timmar hjälpte att bota denna saknad lite grann. Men tiden här går ju rätt fort, så snart är jag hos honom och min familj igen! ♥
Tog denna bild när solen höll på att gå ned här. Såg först bara att solen träffade trädens trädtoppar så fint men när jag kollade nämre så fick jag även syn på regnbågen! Vädret har varit väldigt trist idag, hoppas det blir bättre imorgon. Godnatt på er, kul att så många börjar följa min blogg. Hoppas ni stannar! ♥

Edinburgh i bilder

Ah, bilden ovan var jag bara tvungen att ladda upp. Så söt! Dock köpte jag inte denna utan en annan, hehe.

Otroligt lyckad dag

Full fart från morgon till kväll!
Inte hunnit uppdatera något för har inte varit hemma något alls idag, men får berätta lite nu vad jag hunnit med idag...
Hoppade på ett tåg till Edinburgh vid 11 och det tar ca. 1 timma att åka dit. Det var grått och molnigt ute men så fort jag kom fram så tittade solen fram och himlen blev helt klarblå! Hade tur, annars hade det inte varit lika kul att åka dit. Jag gick runt på gatorna i Edinburgh och det första jag hörde när jag kom ut från tågstationen var säckpipor, haha! Så passande.. Staden är väldigt levade och otroligt vacker, vet inte hur många gånger jag bara var tvungen att stanna upp och ta in allt jag såg. Affärerna hade mycket att bjuda på, hittade otroligt mycket fint! Är sååå nöjd.
Butikerna här är helt underbara, utbudet är helt awesome. Kolla vilket omklädningsrum! Detta var inne på butiken Pulp (inne på Princess Mall) och de hade hur fina saker som helst. Detta är nog det största omklädningsrum jag varit i i alla fall (hela syns inte på bild), hehe. Och så sjukt snyggt dekorerat.
I en annan butik hade dom typ säkerhetsbälte som man fick vänta vid om man skulle till provrummen. Man fick vänta tills någon kom och tog ens kläder, visade en till ett ledigt provrum och tog av alla galgar så man bara gick med sej plaggen in. Aldrig varit med om det förut, haha..
Tog massa underbara bilder i staden men fixade bara denna just nu. Vart man än kollade såg man gamla statyer och byggnader, jag älskar ju sånt. Allt gjort utav tegel eller sten såklart, så vackert!
Gick runt på stan i ca. 5 timmar, åt mat på KFC. Åh gud vad gott det var, saknat det. Passar alltid på att äta där när jag får chansen till det!
Tog tåget tillbaka och möttes vid tågstationen av JB. Vi åkte och hälsade på hennes vän Johnny, en väldigt speciell och härlig person! Otroligt konstnärlig och estetisk, hans trädgård var väldigt personlig och annorlunda. Fotade en del, massa att ta kort på. Bilden ovan är Johnnys väldigt pratglada katt, så söt!
Kommer åka tillbaka dit till veckan tror jag, han bor nära en strand som ska vara väldigt fin.
Johnny spelade lite för oss. Han är självlärd när det gäller att spela gitarr och spelar ENDAST sina egna låtar han skrivit och komponerat själv. Dessutom har han egna ackord, otroligt talangfull.
Efter det så tog JB med mej till hennes andra vän Rosie, som skulle med oss och se den nya Harry Potter filmen. Hennes hus var jättemysigt och hon är oxå väligt musikalisk. Ska åka till henne någon dag och jamma lite, hon spelar ju allt möjligt som jag. :)
Vi såg Harry Potter i 3D och den var ju helt otrolig. Biosalongen var den största jag vistas i och filmen var ju jättebra. Efter filmen körde vi hem Rosie, och då hörde vi 2 ugglor i skogen som typ skrek på varandra. Det var speciellt, haha! Påvägen hem så såg vi massor utav kaniner och även en räv, det är väldigt vilt här. Trodde jag faktiskt inte.
Jao, har haft en väldigt händelserik dag och det är först nu jag kan sitta ned och ta det lugnt. Men det får bli sängen nu, veckan börjar ju imorgon och jag antar att jag kommer få passa barnen ännu mer. Ingen aning om hur morgondagen blir, men men. En dag i taget!

Krossat filter...

...eller bara en spricka.

Upptäckte detta imorse när jag skulle fota småttingarna, haha fick mej världens chock!
Trodde hela objektivet var krossat men som tur är var det bara filtret. Vet inte vad jag skulle gjort om mitt objektiv varit helt paj nu, i början på resan...
Men i alla fall, ett grymt tips till er som äger en systemkamera. Investera ett filter, det skyddar objektivet och ger bättre bilder! Mitt hjälpe om man skulle fota i motljus. Finns massor av olika som hjälper mot det ena och det andra. Jag hade mest filter för att skydda objektivet. Verkligen ett smart köp, annars hade jag fått lägga ut flera tusen nu istället för några hundralappar som jag måste göra nu?
Aja, hade ändå tänk att köpa ett nytt. Haft detta i snart 3 år och det har gjort sitt nu!


Har ingen aning om hur/när det hände men det måste hänt när jag reste hit. Det var ju helt innan jag åkte för då fotade jag ju... Haha skumt!

Nearly heaven

Fick se lite utav området idag.
Kom nyss hem ifrån Dundee, nu blir det att göra en paj eftersom jag & Martim plockade massa fina bär i deras trädgård förut.

Colours and bubbles

Varit uppe i tid idag och lekt med barnen!
Jag jobbar ju som au pair, vilket innebär att jag bor hos en familj och tar hand om deras barn. Denna familj håller på att renovera sitt hus och då behöver de någon som ser till att ingen stör dom och håller barnen sysselsatta, och det är det jag gör. :)
Förutom att passa barn så kommer jag få upptäcka Skottland, vilket ska bli spännande! Hört att det ska vara någon festival i Edingburgh bl.a. Dessutom har jag har gått runt och fotat i området hela förmiddagen och det är så otroligt vackert här.
Här är lite bilder på barnen och vad vi gjort hittills idag.
Detta är Manuel, snart 3 år. Han är så söt...!


Vi målade på en kartong som blev över, pojkarna leker rymdskepp med den.


Detta är Martim, 5 år.
Han mötte mej med sin pappa på flygplatsen, och höll upp en skylt med mitt namn på som han gjort själv. Så gullig! Just nu tittar jag på film med honom eftersom minstingen sover.

Dundee

Är framme helskinnad och välbehållen i Skottland!
Flygresan gick jättebra, även fast det var första gången jag flög själv. Resan tog ca 1,5 timmar och det gick väldigt snabbt och smidigt. Ni anar inte hur glad man blev när man flygit igenom det otroligt tjocka molntäcket och man mötte solen och himlen var alldeles klarblå. Man glömmer bort att solen alltid finns där, och att himlen alltid är blå när det enda man ser nere från marken är tjocka och gråa moln..

Men i alla fall, berättar mer om hur jag bor och vad jag gör imorgon. Är väldigt trött så måste se till att jag är utvilad ordentlig inför morgondagen för att göra ett så bra intryck som möjligt.
Såklart ska jag förklara vad jag gjort dom senaste månaderna jag inte bloggat och vad som hänt, osv.


Tog lite bilder med mobilen, systemkameran har fått vila idag..

Har packat väskorna

Drar till skottland och jobbar lite.
När jag väl är framme kommer ni få en förklarning på varför jag varit så inaktiv här.
Men i alla fall, är tillbaka nu oc det känns jättebra! Saknat att dela med mej om det mesta här.

Men som sagt, vi hörs mer sen.
Nu måste jag rusa ..


RSS 2.0